Η Picovit ABEE ιδρύθηκε το 1981 και είναι από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις στο κλάδο διατροφής των ζώων.

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή προμιγμάτων βιταμινών – ιχνοστοιχείων και ισορροπιστών για παραγωγικά ζώα και ταυτόχρονα ανέπτυξε και την παραγωγή ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς.

Την δεκαετία του 1990, η Picovit μπαίνει στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης με πιο έντονη παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το 2005 στην Picovit εγκαινιάζουμε το νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με δύο νέες γραμμές παραγωγής (petfood και προμίγματα βιταμινών – ιχνοστοιχείων) και σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο TGC και υπερσύγχρονα μηχανήματα, αναπτύσσουμε νέα προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των ζώων με την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζωοτροφών.

Σήμερα στην Picovit παράγουμε τροφές κορυφαίας ποιότητας που σέβονται τον οργανισμό ενός ζώου, σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του, με αγνές και φυσικές πρώτες ύλες από πιστοποιημένους προμηθευτές. Όλες οι τροφές μας έχουν υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και λίπους πλούσιο σε Ω3 & Ω6, λαχανικά, δημητριακά που καλύπτουν όλες διατροφικές ανάγκες των ζώων σας σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να περιέχουν βελτιωτικά γεύσης, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

Πίσω όμως από κάθε προϊόν που παράγουμε και διαθέτουμε στην αγορά, κρύβεται η εξειδικευμένη γνώση και ο επαγγελματισμός της ομάδας του ανθρώπινου δυναμικού της Picovit. Τα επιστημονικά στελέχη μας και το εξειδικευμένο τεχνικό μας προσωπικό, με την πολυετή τους εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα ποιότητας όσο και ασφάλειας, αποτελούν το πρόσωπο της εταιρείας. Μία έμπειρη, ευέλικτη και αποτελεσματική ομάδα ανθρώπων που εργάζονται με αφοσίωση και καθιστούν την Picovit μία από της πιο αξιόπιστες ελληνικές παραγωγικές μονάδες ζωοτροφών.

Σήμερα στην Picovit εφαρμόζουμε σε όλα της τα τμήματα της γραμμής παραγωγής, σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2015 και διαθέτουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια επιτυγχάνοντας την κάλυψη των αναγκών ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο.